Wie zijn we

Scouts 2646 Feniks

Beste ouders, leden, sympathisanten, …

Onze scouts is een fusiegroep van de 26e H. Rozenkrans (jongensscouts) en 46e St. Lucia (meisjesscouts). Dit jaar treden wij ons 17e bestaansjaar in als gemengde groep: 2646 Feniks.
Tijdens deze fusie hebben wij onze beide lokalen behouden, daarom wordt er door de leiding vaak nog gerefereerd naar ‘de 46’ die zich in Fort VI van Wilrijk bevindt (Edegemsesteenweg 100), en naar ‘de 26’ of het ‘tunnelke’ (Dr. Veeckmanslaan 39).

We hebben dit jaar 24 gemotiveerde leiding die elke zondag paraat staan om een substantieel deel van de jeugd van Wilrijk een onvergetelijke paar uur te bezorgen.

Onze 2 jongste takken hebben elke zondag scouts van 10u-13u in Fort VI, de oudste takken spreken dan weer af aan de Dr. Veeckmanslaan om 14u en sluiten af om 17u. Natuurlijk kunnen deze uren uitzonderlijk veranderen of soms is het scouts op een andere dag, maar dit is altijd te lezen in ons programmaboekje, De Flitsduif.

Verder organiseren we gedurende het jaar een aantal evenementen/groepsactiviteiten zoals een groepsfeest, een quiz, een cakeverkoop enzovoort.

Ons ledenaantal is aan een stevige opmars bezig te laatste jaren, waarop we uiteraard heel trots zijn. Dit wil jammer genoeg wel zeggen dat wij meestal met een wachtlijst moeten werken bij de jongste takken.

Ondertussen is er al een paar keer het woord ‘takken’ gevallen, dit zijn onze verschillende groepen. Deze worden ingedeeld volgens leeftijd.

Kapoenen (2jaar): 6-8 jaar
Weka’s (3 jaar): 9-11 jaar
Jonggivers (3 jaar): 12-14 jaar
Givers (3 jaar): 15-17 jaar
Jins (1 jaar): 18 jaar

Wil je graag meer informatie of zit je nog met enkele vragen?

Twijfel dan niet om onze groep te contacterenFeniks2646@gmail.com.