Beste ouders en leden,
Scouts en Gidsen Vlaanderen zal bijdragen aan het naleven van de verstrengde CRISISMAATREGELEN die sinds 18 maart door onze regering worden opgelegd om de corona-epidemie het hoofd te bieden.

⚠️ UPDATE 29/1

Aangezien het aangekondigde ministerieel besluit met de nieuwe maatregelen voor het jeugdwerk pas vanaf maandag 1/2 ingaat, kunnen activiteiten voor +12 dit weekend nog niet plaatsvinden. We zijn, net zoals jullie, erg teleurgesteld in de onduidelijke overheidscommunicatie van eerder deze week.
Wel vragen we, op aanraden van de overheid, om activiteiten voor -12 dit weekend wél al in groepen van max. 10 te organiseren. We begrijpen dat dat voor veel scoutsgroepen een enorme uitdaging is, maar veiligheid primeert.
Gezien de huidige omstandigheden hebben wij er alle begrip voor als groepen, maar ook leiding, leden en ouders het niet zien zitten om nu activiteiten te organiseren of eraan deel te nemen. Als je wel nog werking wil organiseren, dan vragen we om zoals altijd verantwoordelijk met de regels te blijven omgaan.????

 

⚠️ VOLGENDE MAATREGELEN GELDEN alvast T.E.M. 15 JANUARI ’21

❌ Voor +12 (iedereen geboren in 2007 of vroeger) zijn er tijdelijk geen scoutsactiviteiten meer mogelijk.
✅ Voor -12 (iedereen geboren in 2008 of later) kunnen met de  nodige maatregelen wel scoutsactiviteiten, maar zonder overnachtingen.

De kleurcode geeft aan wat een veilig kader is waarin scouting mag worden georganiseerd. Groepen kunnen bepalen wat binnen die krijtlijnen wordt aangeboden: Scouts en Gidsen Vlaanderen ondersteunt zowel groepen die hun activiteiten verder beperken of onderbreken, als groepen die alles blijven aanbieden wat toegelaten is. We willen bijdragen aan een veilige omgeving die helpt corona in te dijken en tegelijk tegemoetkomen aan de nood bij kinderen en jongeren om elkaar spelend te ontmoeten.   

Vragen of bekommernissen? Stuur een mailtje naar corona@scoutsengidsenvlaanderen.be of bel ons op 03 231 16 20.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *